Corkeen Play Original

En sunnere planet 

Det er mer og mer fokus på miljøeffektive materialer og løsninger i alle byggeprosjekt. Ved å kombinere økologi og ytelse er kork et fantastisk produkt, og har et enormt potensiale innen bl.a. bygging av lekeplasser. Vårt nye miljøvennlige fallunderlag Corkeen Play bidrar til å redusere CO2-utslippet i atmosfæren. og fremmer en sunnere planet.

Ren kork fra naturen 

Corkeen Play er basert på kork fra naturen, og produseres av det som er til overs fra den tradisjonelle vinkork produksjonen. Korken kommer fra korkeiken i Portugal (Quercus Suber L). Kanskje et av planetens mest bærekraftige materialer. Barking av eikeskogene i Portugal bidrar til et negativt karbonavtrykk. Denne eiken regenererer seg selv og har en gjennomsnittlig levetid på 200 år. Ved å fremme syklisk utvinning av kork, uten å skade trærne, sikrer Amorims aktivitet (produsenten av Corkeen), levedyktigheten til korkeikeskogen som en naturlig og fornybar ressurs.Fremtidens fallunderlag 

Det er mer og mer fokus på miljøeffektive materialer og løsninger i alle byggeprosjekt. Corken Play bidrar til å redusere CO2-utslipp i atmosfæren, og fremmer en sunnere planet. Konsulentbyrået EY Consulting har gjort en livssyklusvurdering (LCA) av Corkeen, basert på ISO 14040/44-settet med standarder, supplert med retningslinjene fra International Reference Life Cycle Data System (ILCD). De har analysert miljøavtrykket som innbefatter alle aktiviteter fra utvinningen til ferdige produktet, all transport samt alle installasjonsstadiene. Konklusjonen er at Corkeen bidrar til å redusere CO2-utslippet til atmosfæren, og fremmer en sunnere planet. Valget av fallunderlag til din lekeplassen har altså en innvirkning på karbonbalansen på jorden.

Corkeen Play Original 

Corkeen Play Original er et miljøvennlig fallunderlag basert på 100% ren kork fra naturen. Corkeen fallunderlag er egnet for lekeplasser, skolegårder, parker og gangveier etc. Kork er et naturlig, resirkulerbart og fornybart råmateriale, fritt for giftstoffer, mikroplast og hormonforstyrrende stoffer, noe som gjør det til det ideelle materialet som fallunderlag til lekeplasser der barna våre skal leke trygt. Kork er kanskje klodens mest miljøvennlige materialeTo korklag - et unikt system

Corkeen Play Original er et stabilt fallunderlage, bygget opp av to korklag. Et fleksibelt støtdempende baselag og et fast slitesterkt 15 mm topplag. Det unike systemet sørger for at baselaget og topplaget, hver for seg, har optimale egenskaper. Fallunderlaget har en godkjent fallhøyde inntil 2,8 meter og er veldig slitesterkt. Corkeen systemet opprettholder sine gode fallegenskaper selv etter mange års bruk.

Imponerende dreneringsevne

Corkeen Play Original har ekstremt god dreneringsevne. Selv etter en kraftig regskyll kan barna leke igjen, uten at det har dannnet seg dammer. En imponerende måling viser en vanngjennomtrengning på hele 72 000 mm/h. Kravet i EN 12616 er 150 mm/h. Altså nesten 500 ganger høyere vanngjennomtrengning en hva kravet sier. Korken er også nesten helt luktfri, og på varme dager med mye sol, blir den heller ikke så varm som andre fallunderlag. Overflatetemperaturen er faktisk 20% lavere enn andre syntetiske fallunderlag. Barn kan gå barbeint på den myke overflaten. Fremtidens fallunderlag 

Det er til nå lagt kork på 35 lekeplasser i Norge med totalt 4000 m2 Corkeen Play.


Se flere referanseprosjekt her


Livssyklusvurdering (LCA)

Kork er kanskje klodens mest miljøvennlige materiale
Det annerkjente konsulentbyrået EY Consulting har gjort en livssyklusvurdering (LCA) av Corkeen, basert på ISO 14040/44-settet med standarder, supplert med retningslinjene fra International Reference Life Cycle Data System (ILCD). De har analysert miljøavtrykket som innbefatter alle aktiviteter fra utvinningen til ferdige produktet, all transport samt alle installasjonsstadiene. Konklusjonen er at Corkeen bidrar til å redusere CO2-utslippet til atmosfæren, og fremmer en sunnere planet. Valget av fallunderlag til din lekeplassen har altså en innvirkning på karbonbalansen på jorden. Corkeen Play er produsert med barnas sikkerhet som høyeste prioritet, i samsvar med strenge sikkerhetsstandarder. Flere kommuner i Norge er nå i gang med å teste ut korkens egenskaper og holdbarhet. Vi har til nå lagt ca 4000 m2 Corkeen Play fordelt på 35 lekeplasser i Norge, og er overbevist om at dette er fremtidens helstøpte fallunderlag som også tilfredsstiller kravene til universell utforming.

Capital Finance International omtaler produktet som banebrytende 

Corticeira Amorim, produsenten av Corkeen Play, vant pris for Best Raw Materials Sustainability - Europe 2020. Prisen deles ut av Capital Finance International, som omtaler produktet som banebrytende og et produkt som spiller en viktig rolle i økosystemet på kloden vår.


  Last ned Produktdatablad.pdf

 Last ned Oppbyggingsbeskrivelse.pdf

 Last ned Fallhøydetabell.pd

  Last ned Corkeen Play Original presentasjon.pdf

  Last ned Co2 Footprint.pdf


Kork, et allsidig produkt fra Portugal 

Kork er et av verdens mest allsidige materialer og brukes til uendelig mange forskjellige produkter, fra de tradisjonelle vinkorkene til det mest innovative og uventede som f.eks. i romfartsindustrien, som råstoff i isolering, til gulv og til moteindustri. Kanskje et av verdens mest allsidige materialer.


SE VIDEO HER


Et viktig økosystem i verden  

Korken vi bruker i Corkeen Play kommer fra de portugisiske korkeikene. Det tar et eiketre 25 år før det kan barkes for første gang, og det er først fra den tredje barkingen (etter 43 år) at korken, kjent som «amadia», har den høye kvalitetsstandarden som kreves. Barken på eiketrærne fjernes hvert niende år, helt uten å skade treet. Korkeiken er det eneste treet der barken hele tiden vokser ut igjen. I løpet av levetiden for treet, som i gjennomsnitt er 200 år, kan korkeiken bli barket 17 ganger. Kork er rent mirakelmateriale fra et miljømessig synspunkt.  Du kan lese mer om Corkeen her.

Rundt korkeik blomstrer det et unikt biologisk mangfold, og korkeiker er med på fange opp store mengder karbondioksid. Opptaket av karbondioksid øker faktisk når en barker trærne. Barkingen er altså sunt for disse trærne. Det er viktig å ta vare på de store eikeskogene i Portugal, et av det viktigste økosystemene i verden. Les mer om de miljømessige forholdene her. Har du spørsmål om Corkeen Play Original?

Send oss en melding i skjemaet under, og vi vil svare deg så snart som mulig. Du kan også ringe oss på 405 300 30

Fyll inn kontaktperson her Fyll inn epostadresse her